Ingredienser – ca 3-4 portioner
Blomkål 250 gr
Broccoli 250 gr
Torskfilé fryst i bit 2 st 250 gr
Fänkål 200 gr
Morot 100 gr
Krossade tomater liten burk 220 gr
Vitt vin 2,5 dl
Purjolök eller salladslök 50 gr
Crème Fraish 8 % 1 dl
Tomatpuré koncentrerad 2 msk
Vitlök 20 gr ca 3 klyftor
Rapsolja 1-2 msk
Fiskbuljong 1 tärning
1 knippa dill
Salt, vitpeppar, örtkrydda
Recept
Lägg fram torskfilén någon timme före matlagningen
Rensa och dela upp blomkålen i medelstora buketter
Rensa stjälkarna på broccolin och dela ev upp i medelstora buketter
Skala och slanta morötterna
Putsa och strimla fänkålen
Skölj och strimla purjolöken
Skala och finhacka vitlöken
Sätt på 0,7 liter vatten
Hetta upp en stekpanna eller järngryta och häll i rapsoljan
Rosta morötterna och fänkålen under omrörning några minuter
Sänk till medelvärme
Salta kokvattnet och lägg i blomkålen
Låt koka 10 minuter
Rör ned vitlöken i stekpannan
Smula över buljongtärningen
Krydda efter smak
Tillsätt tomatpurén och det vita vinet
Rör om och låt sjuda någon minut
Rör ned tomatkrosset
Rör ned crème fraishen
Hacka dillen och rör ned den tillsammans med purjolöken
Spara lite dill till garnering
Värm upp och låt allt stå och sjuda på medelvärme
Lägg i broccolin ovanpå blomkålen (gärna med buketten ovan vattnet) sätt på locket helt och låt småkoka i ytterligare 5 minuter
Dela torsken i mindre bitar
När broccolin och blomkålen är nästan färdiga – vänd försiktigt ned torsken i grytan
Vid servering – strö lite dill ovanpå fiskgrytan
Näringsvärde 100 gr
Protein – 5,7 gr – 39 %
Fett – 1,85 gr – 29 %
Kolhydrater – 4,6 gr – 32 %
1 portion ca 300 gr ≈ 180 kalorier
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar