För den som älskar pepparrotskött men tycker kalvkött är för dyrt och inte har tid att vänta på att det skall koka i flera timmar!
Ingredienser
Potatis ca 350 gr (mjölig sort)
Morötter 100-150 gr
Gröna ärtor frysta ca 100-150 gr
Tonfisk i vatten 1 burk 150 gr
Köttbuljong - 2 dl vatten + 1 tärning
Matlagningsgrädde 15 % 1-1,5 dl
Vetemjöl 1 msk
Riven pepparrot på tub 45 gr
Salt, vitpeppar
Recept
Sätt på potatisvattnet
Tvätta och dela potatisen
Skala morötterna och skär i mindre bitar
Häll upp ärtorna i en skål
Salta och lägg i potatisen när vattnet kokar – låt koka 10 minuter
Värm 1 dl vatten och lös upp buljongtärningen
Skaka/vispa ihop 1 dl vatten med mjölet till en redning
Ta av buljongen från plattan och vispa ned redningen
Låt morötterna koka med potatisen i ytterligare 10 minuter
Ställ tillbaka buljongkastrullen på plattan och värm upp under omrörning tills såsen tjocknat
Rör ned grädden
Blanda ner pepparroten i såsen
Häll av vattnet från tonfisken och blanda försiktigt ned den i såsen (om såsen känns lite tjock - låt vattnet i tonfiskburken gå med i kastrullen)
Värm upp såsen under försiktig omrörning så den inte bränner vid, men inte så att tonfisken smulas sönder!
Häll varmt potatisvatten över ärtorna och låt stå någon minut
SERVERA! (gärna med lite extra pepparrot bredvid!)
Tonfisken smakar och känns förvillande likt välkokt kött – men behöver bara värmas!
Att dricka till – Något kryddigt rött som kanske en Montepulciano, eller varför inte en Ale typ Kilkenny!?
Näringsvärde 100 gr
Protein – 6,6 gr – 27 %
Fett – 2,45 gr – 23 %
Kolhydrater – 12,2 gr – 50 %
1 portion ca 350-400 gr ≈ 300 kalorier
1 kommentar:
Det såg och lät gott ut!
Skicka en kommentar